JOHN JOHN FLORENCE

JOHN JOHN FLORENCE

John Florence is een surfwonder en één van slechts vijf surfers in de geschiedenis van de Men's Championship Tour die twee achtereenvolgende wereldtitels heeft weten te veroveren. Hij is een echt voorbeeld. Toen hij acht was, werd hij in een klap beroemd toen hij onverschrokken de beroemdste golf ter wereld overwon: de Pipeline. Maar zijn oprechte karakter maakt van hem veel meer dan alleen een topatleet. John is een nuchtere ziel vol passie die graag over de hele wereld reist, films maakt, op stormen jaagt en het gelukkigst is wanneer hij in het gezelschap is van zijn moeder, broer en goede vrienden.

V:
 
Wat gaat er door je hoofd als je 's ochtends wakker wordt voordat je gaat surfen?
 
A:
 
Een van de redenen waarom ik het leuk vind om thuis te zijn is dat ik de golven kan zien wanneer ik wakker wordt. Het is een dagelijks ritueel aan de noordkust. Uiteindelijk gaan we misschien surfen, zeilen, windfoilen, of iets anders, maar de dag begint altijd met de oceaan. We hebben geluk waar we wonen omdat er zoveel manieren zijn om van het water te genieten.
 
V:
 
Waar surf je het liefst?
 
A:
 
Pipeline.
 
V:
 
Hoe overtref je jezelf elk jaar weer?
 
A:
 
Het is interessant, omdat er zoveel manieren zijn om prestaties neer te zetten. Voor mij is het een open houding en een mentaliteit die ik wil aanleren. Ik heb de afgelopen jaren echt genoten van die aanpak. Ik probeer voortdurend te zoeken naar zwakke punten en manieren om beter te worden, niet alleen met het surfen, maar met alles wat ik doe en in alle gebieden van het leven. Het surfen heeft me geholpen beter te worden, maar ik vind het tegelijkertijd ook steeds leuker.
 
V:
 
Als je iets beter zou kunnen doen, wat zou dat zijn?
 
A:
 
Een positievere invloed hebben op de oceaan en de aarde.
 
V:
 
Wie zijn je helden? Wie bewonder je?
 
A:
 
Mijn moeder heeft een enorme invloed gehad op mij en mijn broers. En ik zie ook dat ik mensen bewonder die niet bang zijn om grenzen te verleggen in wat ze doen, mensen die niet bang zijn om buiten hun comfortzone te treden.
 
V:
 
Wat heb je nog niet bereikt dat je nog zou willen doen?
 
A:
 
Zeilen op de Stille Oceaan.
 
V:
 
Welk deel van jou, of van wat je doet, weerspiegelt rusteloosheid?
 
A:
 
De oceaan.
 
V:
 
Als er een haat-liefdeverhouding bestaat met een aspect van wat je doet, kun je beschrijven wat dat is?
 
A:
 
De negatieve impact die we hebben op de oceaan is groot. Ik weet dat ik hier ook schuldig aan ben. Er zijn aspecten aan het surfen en dingen die ik elke dag doe die schadelijk zijn voor de oceaan en we moeten allemaal kijken hoe we de oceaan gezond kunnen houden.
 
 DE PANGA IS ONWIJS BETROUWBAAR. ONZE ZEILBOOT IS OOIT OMGESLAGEN EN DE TAS WAS ENKELE UREN VOLLEDIG ONDERGEDOMPELD. ONZE TELEFOONS EN EEN LUIDSPREKER ZATEN IN DIE TAS EN TOEN WE DIE WEER TERUGKREGEN, WAS ALLES KURKDROOG EN WAS DE MUZIEK NOG AAN HET SPELEN. 
John John Florence